Detoxikácia organizmu doma – 5 účinných spôsobov!

Detoxikácia organizmu doma – 5 účinných spôsobov!

Naše telo bojuje so škodlivinami, ale potrebuje pomoc. Detoxikácia organizmu doma môže byť riešením! Zistite, ako sa zbaviť zdravotných ťažkostí.

Detoxikácia je proces, pri ktorom sa naše telo zbavuje nežiaducich toxínov. Tie sa do tela dostávajú rôznymi spôsobmi, cez znečistené ovzdušie, chemicky upravenú kozmetiku, či cez konzumáciu nezdravých a rafinovaných potravín.

Necítite sa vo svojej koži a chcelo by to očistu, začnite detoxikovať organizmus doma. Môžete tak zlepšiť svoj zdravotný stav a dostať pod kontrolu ochorenia ako dna, reuma, artróza či artritída. Tu je návod ako na to v pohodlí domova!

5 spôsobov, ako môžete detoxikovať organizmus doma

1.Jedzte čerstvé a čisté potraviny

Zdravá strava je najdôležitejším spôsobom detoxikácie. Najčastejšou príčinou kumulácie toxínov v našom tele je vysoká spotreba vyprážaných, rafinovaných a balených potravín. Nadmerná konzumácia olejov, soli či cukru môže viesť k rôznym zdravotným problémom a ťažkostiam.

Ak chcete začať s detoxikáciou organizmu doma, je dôležité znížiť záťaž, ktorú denne kladiete svojmu telu. Obmedzte jedlá z rýchleho občerstvenia a jedzte radšej organickú zeleninu či organické ovocie. Pri detoxikácii by ste mali minimalizovať spotrebu oleja, soli a cukru.

Varte zdravšie a uprednostnite jedlá s menším obsahom kalórií. Na to sa najlepšie hodí kokosový olej. Jedným z jeho hlavných účinkov je, že pomáha pri chudnutí, pretože dokáže naštartovať aj ten najpomalší metabolizmus. Navyše, sa hodí aj pre diabetikov, ktorí by ho mali zaradiť do jedálnička. Ako jeden z mála olejov nepotrebuje pri vstrebávaní inzulín.

2.Pite veľa vody a detoxikačné čaje

Detoxikácia organizmu doma: nie je nič lepšie ako čistá voda. Voda je nie len nevyhnutná pre prežitie, ale je rovnako dôležitá pri odstraňovaní nežiaducich toxínov. Uistite sa, že počas domácej detoxikácie vypijete aspoň 4-5 litrov vody denne (tento objem záleží od vašej váhy, preto si dajte záležať na presnom výpočte). Voda okrem vyplavovania toxínov z tela, pomáha pri chudnutí, pri problémoch s pokožkou a zvyšuje energiu.

Na očistu tela sú vhodné aj prírodné diuretické čaje. Tie dokážu prečistiť obličky, pečeň a podporiť celkové fungovanie organizmu. Zmierňujú tiež opuchy a pôsobia protizápalovo. Ak podporíte detoxikáciu organizmu doma prírodnými čajmi znásobíte vyplavovanie toxínov z tela.

3.Dajte zelenú zelenej

Pri detoxikácii organizmu doma vám skvele poslúžia detoxikačné nápoje. Nielenže skvele chutia, sú aj výživné. Siahnite však po  čisto prírodných nápojoch na detox, ktoré obsahujú látky ako kyselinu listovú, špenát, jablká a kel, ktoré sú na detoxikáciu najlepšie.

Takto namiešané nápoje účinne čistia telo a napomáhajú správnemu fungovaniu pečene a obličiek. Blahodárne pôsobia na organizmus a pomáhajú pri rôznych zdravotných ťažkostiach ako reuma, artritída, artróza či dna. Naštartuje svoju imunitu a dodajte organizmu správne živiny.

4.Začnite cvičiť

Cvičenie je skvelým spôsobom, ako sa dopracovať k zdravému telu. Potením pri cvičení dokážete z tela dostať viaceré toxíny. Koža odstraňuje kovy ako arzén, olovo a ortuť prostredníctvom potu.

Záleží na vás aký druh cvičenia si pri detoxikácii organizmu doma vyberiete, hlavne cvičte! Či už to bude fitko, tanec alebo kruhové tréningy pri obľúbenom filme, prospeje to vášmu zdraviu a urýchli proces detoxikácie.

5.Skúste pôst

Pri detoxikácii organizmu doma si osvojte pôstne pravidlo. Vyberte si jeden alebo dva dni v týždni, kedy budete jesť iba ovocie alebo zeleninu. Vymeňte ťažké a mastné jedlá za tento ľahší variant. Svojmu tráviacemu systému tak dodáte potrebnú prestávku a omladíte ho. Budete sa cítiť sviežo a plný energie.

Zbavte svoje telo toxínov vďaka detoxikácii organizmu doma a nabite sa novou energiou.

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.