Starostlivosť o Pleť: Prírodné Tipy

Starostlivosť o Pleť: Prírodné Tipy

Rady pre starostlivosť o pleť

Prirodzenou potrebou človeka je potreba páčiť sa. Preto sme si pre vás pripravili niekoľko tipov ako obohatiť svoju starostlivosť o pleť. Samozrejme treba rátať s tým, že nejde o zázračné recepty na problematickú pleť. Za stav našej pleti je zodpovedný aj náš životný štýl a stravovacie návyky a to až na 50%. Avšak zvyšných 50% sa môžete nechať inšpirovať nasledujúcimi riadkami.

Morská soľ

Morská soľ obsahuje veľa minerálov a pomocných látok, ktoré sú prospešné pre vašu pleť. Jej použitie je navyše veľmi jednoduché. Pôsobí protizápalovo, čistí póry, obsahuje vitamín C & A a okrem toho ďalších 26 minerálov. Vďaka jej protizápalovým účinkom je vhodná aj pri akné, ktoré nie len potláča ale aj lieči. Pri pravidelnom používaní sa postupne zbavíme takýchto problémov a výskyt akné sa úplne obmedzí. Môžeme z nej pripraviť peeling, masku alebo sprej.

Na prípravu masky si do soli budeme postupne pridávať vodu kým nedocielime požadovanú, kašovitú zmes. Nanesieme na tvár, necháme pôsobiť 20 minút a zmyjeme. Pre peeling postupujeme rovnako ale po nanesení vmasírujeme do pleti a následne zmyjeme. No a pre prípravu spreja zvolíme opačný postup. Tentokrát budeme pridávať soľ do vody. Slanú vodu prelejeme do vhodnej nádoby s rozprašovačom a môžeme ju pohodlne a kedykoľvek použiť.

Morská_soľ

Citrón

Citrón sťahuje póry. Odporúča sa hlavne pre mastnejšie typy pleti. Citrón odmasťuje pleť, zbavuje nečistôt ale má aj bieliace účinky. Pri pravidelnom používaní môže vybieliť pigmentové škvrnky, rozjasniť pleť a zbaviť vás problémov s akné. Stačí ho jednoducho naniesť na postihnuté miesta a je to. Tiež ho môžeme zriediť s vodou pre prípravu pleťovej vody. Tú môžeme použiť po odlíčení na dočistenie pleti.

Citrón

Med

Med obsahuje celý rad vitamínov ako A, B, C, D, E a K , stopových prvkov, minerálov a aminokyselín, éterických olejov a materskej kašičky. Preto med poskytuje našej pleti dostatočnú výživu, ktorú potrebuje. Môžeme ho rovno naniesť na pleť alebo ho zmiešať s tvarohom pre vytvorenie výživnej pleťovej masky.

Med

Ďalšou možnosťou pre zdravú pleť bez vrások je Hillvital Krém pre ženy, ktorý hydratuje, odstraňuje vrásky a pigmentové škvrny.  Vďaka prírodnému zloženiu liečivých bylín znižuje mimické vrásky a tak vdýchne pokožke mladší vzhľad. Ideálny je aj v kombinácií s Medovým mydlom, ktoré omladzuje a rozmaznáva vašu pokožku.

Autor článku:  Stanislava Glodžáková

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *