Kráčajte s ľahkosťou – bylinky na kŕčové žily!

Kráčajte s ľahkosťou – bylinky na kŕčové žily!

Nabúrali vám kŕčové žily sen o krásnych nohách? Pocit boľavých a ťažkých nôh, kŕče, nepríjemne opouchy… V súčasnosti s kŕčovými žilami bojuje asi polovica populácie. Existuje však celý rad naturálnych bojovníkov, ktorých máte možno aj doma v kuchyni a dokážu pomôcť.

Prírodná liečba kŕčových žíl – čo môže pomôcť?

Prírodná liečba kŕčových žíl sa stáva čoraz vyhľadávanejšou a využívanejšou formou. Je to hlavne pre nulové vedľajšie účinky na organizmus. Čo z prírodnej lekárne teda dokáže pomôcť?

Základom prírodnej liečby kŕčových žíl sú správne bylinky!

O sile byliniek niet pochýb. Ich vplyv a liečivé účinky dokázali pomôcť pri nejednom probléme. Aj svojim nohám môžete pomôcť prírodnou liečbou bylinkami, stačí iba poznať tie správne.

Najvhodnejšie bylinky na prírodnú liečbu kŕčových žíl sú:

  • Pagaštan konský – pre svoje protizápalové účinky a schopnosť posilňovať cievy
  • Arnika – obnovuje tkanivo a je prospešná pri žilových ochoreniach
  • Kostihoj Lekársky – je nanahraditeľný pri prekrvovaní žíl a utišovaní bolestí
  • Aloe vera – dokáže obnoviť poškodené bunky a prináša chladivý efekt plný úľavy. Chráni tiež bunkové membrány a pôsobí antibakteriálne.

Autor: pestleherbs.co.uk | Arnica flowers at Pestle Herbs Pestle Herbs

Práve tieto bylinky sú nenahraditeľné pri prírodnej liečbe kŕčových žíl. Najlepšie účinkujú všetky zmiešané spolu v prírodnom balzame, ktorý môžete aplikovať priamo na pokožku a nemusíte sa báť vedľajších účinkov, keďže ide o prírodný produkt.

Síce už poznáte tajomstvo správnych byliniek na kŕčové žily, namiešanie radšej nechajte na skúsených!

Prírodné balzamy od odborníkov!

Prírodná kozmetika je dnes fenoménom, ktorý je veľmi rozvinutý. Na trhu sa objavuje mnoho prípravkov a niekedy môže byť komplikované zorientovať sa v nich. Ak chcete svoje kŕčové žily riešiť prírodnou liečbou, investujte do prírodného balzamu Varikoflex, ktorý obsahuje tie pravé bylinky a dokáže vašim nohám skutočne pomôcť a uľaviť.

Takto zvolená prírodná liečba kŕčových žíl vďaka prírodným balzamom nezaťaží telo škodlivými chemickými prísadami. Naša pokožka totiž absorbuje až 60% toho, čo na ňu aplikujeme, preto sú prírodné krémy zdravou a prirodzenou voľbou. V prírodnej lekárni existuje celé množstvo ďalších protizápalových byliniek na kŕčové žily, stačí poznať tie správne.

Prírodná liečba kŕčových žíl sa nezaobíde bez čajov

Aj odborníci na prírodné liečenie odporúčajú využívať silu bylín nielen zvonku ale aj zvnútra. Na to je výborný čaj Flex, ktorý vaše cievy ocenia.  Správne zvolené bylinky v ňom dokážu naštartovať proces prirodzenej žilovej regenerácie a začať ozdravovací proces.

Kŕčové žily sa môžu dostať pod kontrolu:

  • Listy z malín – táto bylinka je pri nenahraditeľnou pri prírodnej liečbe kŕčových žíl. Pôsobí protizápalovo a zlepšuje stav žíl. Navyše dokáže znížiť aj bolesť.
  • Nechtík lekárskyje ďalším účinným pomocníkom pri prírodnej liečbe kŕčových žíl. Obsahuje vitamín C aj flavonoid, ktoré napomáhajú bunkám a zlepšujú krvný obeh. Vďaka tomu dokážu zmierňovať príznaky kŕčových žíl.
  • Sirôtka divá – aj táto bylinka pri správnom užívaní dokáže pomôcť a pôsobiť protizápalov. Využíva sa nie len v prírodnej liečbe kŕčových žíl ale aj pri reumatických ochoreniach.
  • Listy z čučoriedok – starajú sa o zdravý cievny systém a zlepšujú odolnosť žíl. V prírodnej liečbe kŕčových žíl sa využíva ich vlastnosť odstraňovania opuchov.

Takto pripravenú zmes byliniek na kŕčové žily by ste mali zaliať 3 dl vriacej vody. Nechajte 10 minút odstáť, sceďte a bez pridania sladidiel popíjajte! Skvelé na prírodných čajoch je aj to, že ich môžete použiť aj ako zábal a sú skvelým doplnkom prírodných balzamov.

Prírodnú liečbu podporte vitamínmi!

Štúdie ukazujú, že nedostatok potrebných vitamínov, minerálov a stopových prvkov vedie k tvorbe kŕčových žíl. Prírodnú liečbu kŕčových žíl je preto dobré podporiť vitamínmi, ktoré prispievajú k pružnosti žíl.

Prírodná liečba kŕčových žíl vyžaduje doplnenie vitamínov ako A, C, E, D a Selén. Je preto dobré siahnuť po vitamínových komplexoch, ktoré ich dokážu telu dodať všetky naraz.  

Jedinečné spojenie týchto prírodných postupov dopomáha pri riešení kŕčových žíl. Vyskúšajte aj vy prírodnu cestu bez vedľajších účinkov na organizmus!

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.