Reuma | Príčiny, príznaky, liečba

Reuma | Príčiny, príznaky, liečba

Reuma je závažné ochorenie, pri ktorom dochádza ku zápalom a bolesti kĺbov, opuchom a následnej stuhnutosti. Reuma značne znepríjemňuje kvalitu života a môže viesť k obmedzeniu samostatnosti. Poznáme viac ako 150 ochorení, ktoré patria do skupiny reumatických ochorení.

Príčiny reumy

Moderná medicína nepozná príčinu reumy, preto sa liečba zameriava iba na zmierňovanie symptómov. Ako hlavné príčiny reumy sú udávané genetické faktory, hormonálne faktory, alkohol a fajčenie. Práve pri fajčiaroch sa toto ochorenie vyskytuje oveľa častejšie ako pri fajčiaroch. Z hľadiska pohlavia sú to práve ženy, ktoré reuma postihuje až 3x častejšie. Rizikový vek je najmä od 40 – 60 rokov.

Príznaky reumy

Približne u dvoch tretín pacientov sa v počiatočnej fáze reumy prejavujú nešpecifické symptómy, ako únava, strata hmotnosti, horúčka a opuchy kĺbov a pohybové bolesti, najmä na menších kĺboch rúk a nôh.

Častým príznakom reumy je aj bolesť a stuhnutosť v kľude, bez akéhokoľvek pohybu a po prebudení.

V ďalších fázach reumy vznikajú pravidelne opuchy kĺbov, sústavné bolesti a stuhnutosť. V pokročilejších štádiách je kĺbová chrupavka zničená, čo môže spôsobiť zrastenie kĺbov alebo ich posunutie (subluxácia). Typicky sú postihnuté viaceré kĺby naraz, pričom je možné pozorovať symetrické rozloženie. Niektoré druhy reumy môžu postihnúť srdce, pľúca, obličky, ale aj kožu.

Pre úspešnú liečbu je dôležitá včasná identifikácia ochorenia.

Liečba reumy

Moderná medicína nepozná príčinu reumy, preto sa liečba zameriava iba na zmierňovanie symptómov. Vo všeobecnosti sa odporúča posilniť imunitu dostatkom vitamínov, minerálov a stopových prvkov.

Pri týchto ochoreniach lekári odporúčajú lieky obsahujúce kortikoidy, ktoré majú množstvo vedľajších účinkov. Navyše asi u 30 % pacientov nemusia fungovať vôbec. Práve vtedy hľadajú pacienti iné, alternatívne spôsoby liečby.

Našťastie poznáme množstvo prírodných prostriedkov, ktoré môžu pomôcť pri týchto problémoch. Najúčinnejšie rastliny v boji proti reume sú tieto:

 

 bylinky_na_reumu

maximum_balzam_na_reumu

 

Ďalej odporúčame nasledujúce doplnky výživy

Na podporenie výživy kostí, kĺbov a chrupaviek odporúčame ako doplnky stravy Glukozamín, Kondroitín a MSM komplex, ktoré majú preukázané výsledky v boji proti reumatologickým ochoreniam.

Komplexný vitamínový doplnok Vitago vám dodá všetky potrebné vitamíny a minerály pre zdravie kĺbov a kostí.

Prírodný Čaj Go je vyrobený zo špeciálne vybraných liečivých bylín ktoré blahodárne pôsobia na kĺby, reumu, artrózu.

Poraďte sa s odborníkom.

Nie ste si istý, či sú tieto produkty vhodné pre Vás? Neváhajte a obráťte sa na nás. Stačí nám zavolať na čísle: 0904 408 548 alebo zadajte vaše číslo do kontaktného formulára a my Vám zavoláme späť.

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *