Bylinky na zápal žíl

Bylinky na zápal žíl

Príroda ponúka mnohé bylinky na kŕčové žily či zápal žíl, ktoré dokážu pri ochorení pomôcť a zmierniť príznaky. Práve zápal žíl trápi mnohých ľudí. Nezdravá strava, málo fyzických aktivít či obezita – to všetko pôsobí ako záťaž na žily.

Zapálené žily sužujú život opuchmi, pocitom ťažkých unavených nôh, citlivosťou a bolesťou. Ak tento problém trápi aj vás, pomôžu bylinky na zápal žíl – ako prevencia aj ako záchranná brzda.

Domáca liečba zapálených žíl

Najčastejšie sa zápal žíl objavuje u ľudí so sedavým zamestnaním, u fajčiarov či u ľudí so zlou zrážanlivosťou krvi. Ak sa u vás prejavil zápal žíl, nezúfajte. Aj napriek tomu, že je zápal žíl patrí medzi závažné cievne ochorenie, dokážete si pomôcť domácou liečbou.

Tá by mala obsahovať bylinky na zápal žíl, ktoré pomáhajú žilovej pružnosti a regenerácii. Telo pri zápale žíl potrebuje výživu, ktorá pôsobí hlavne zvnútra.

Bylinky, ktoré fungujú pri zápale žíl

Listy z malín – táto bylinka je pri zápale žíl nenahraditeľná. Má totiž protizápalové účinky a zlepšuje stav žíl. Táto bylinka tiež tlmí bolesť.

Nechtík lekársky – ďalšia protizápalová bylinka, ktorá pozitívne pôsobí na žily. Pomáha pri infekciách, zápaloch a žilových problémoch.

Sirôtka divá – aj táto bylinka pôsobí na protizápalovo. Vhodná taktiež aj pri reumatických bolestiach.

Listy z čučoriedok pomáhajú udržať zdravý cievny systém a zlepšujú jeho odolnosť. Používajú sa tiež  na odstránenie opuchov pri zápaloch žíl a odvodnenie.

Ako pripraviť bylinky na zápal žíl?

Bylinky na zápal žíl môžete využívať ako čaj alebo si z nich urobiť zábal. Ak nemáte možnosť nazbierať si potrebné bylinky, vyskúšajte čaj Flex, ktorý obsahuje všetky bylinky potrebné na pomoc pri zápale žíl.

Bylinky vo vzájomnej spolupráci podporujú cievny systém, žilové membrány a pružnosť žíl. Čaj obsahuje účinné látky, ktoré podporujú vyplavovanie nežiaducich látok z tela, odstraňujú opuchy a tlmia príznaky zápalu žíl.

Príprava čaju z byliniek na zápal žíl je veľmi jednoduchá. Do pohára nasypte 1 – 2 čajové lyžičky čajovej zmesi a zalejte 3 dl vriacej vody. Nechajte 10 minút odstáť, sceďte a bez pridania sladidiel popíjajte! Takúto kúru aplikujte v dennej dávke 1– 2 poháre ráno alebo prípadne medzi dvoma jedlami. Po 4 – 6 týždňoch odporúčame 2 týždne pauzy.

Takto pripravené bylinky na zápal žíl či kŕčové žily môžete využívať aj ako zábaly. Príprava byliniek na zápal žíl je rovnaká ako pri čaji. Pripravený odvar môžete aplikovať priamo na miesto, kde je žila zapálená alebo vydutá. Bylinky na zápal žíl pri takejto aplikácii pôsobia blahodárne na regeneráciu, zmierňujú bolesť a podporujú liečbu.  K tomuto postupu môžete pridať aj lokálne ošetrenie kŕčových žíl vďaka prírodnému bazamu Varikoflex

Ak aj vaše žily potrebujú zachrániť, zavolajte si na pomoc overenú silu prírody! Bylinky na zápal žíl od HillVital sú kľúčom k zdravým žilám, preto ich využite!

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.