Aké sú príznaky cukrovky

Aké sú príznaky cukrovky

Cukrovka, veľmi nebezpečné ochorenie, ktoré postihuje v dnešnej dobe stále viac ľudí. Poďme sa spolu pozrieť, aké sú príznaky cukrovky, aby ste ju vedeli čím skôr identifikovať a podchytiť liečbu.

Svrbenie

Vzhľadom k tomu, že diabetes ovplyvňuje krvný obeh, čo môže viesť k vysychaniu kože, svrbeniu, čo sa prejavuje na väčšine končatinách. Vyskúšať môžete telové mlieko. Ak sa nepodarí vysporiadať s týmito príznakmi je potrebné zájsť k lekárovi.

Kožné zmeny

Tmavé, kožné škvrny, opuchy môžu naznačovať vysokú hladinu cukru v krvi, pretože práve vysoká hladina cukru spôsobuje škvrny na pokožke.

Problémy so sluchom

Prekvapivo, no vysoká hladina cukru v krvi môže spôsobiť aj problémy so sluchom. Môže poškodiť krvné cievy a nervy vo vnútornom uchu. Strata sluchu môže byť skorý príznak cukrovky.

Poruchy videnia

Cukrovku môžu naznačovať všetky druhy poruchy zraku. Či ide o rozmazané videnie alebo ostrenie. Mali by sme byť na pozore.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Čo znamená cukrovka? – Hillvital

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *