Vianočné vône v byte

Vianočné vône v byte

Tradičné vianočné vône

Mnoho ľudí si bez typických vianočných vôni nedokáže samotné Vianoce ani predstaviť. Ktoré vône sú najobľúbenejšie?

Škorica: Názov a vôňa škorice sú od dávna zlúčené s Vianocami. Môže to byť spôsobené tým, že sa používa do niektorých typických sviatočných jedál alebo do pečiva pre jej chuť. V dnešnej dobre sa tiež používa aj v modernej medicíne na liečbu porúch trávenia. Astmatici by si však mali na škoricu dávať pozor, pretože môže dráždiť dýchacie cesty.

Borovica: S vôňou charakteristickej živice sú Vianoce takmer nepredstaviteľné. Má tiež priaznivé účinky na dýchacie cesty a dezinfikuje vzduch.

Pomaranč: Typické vianočné ovocie, ktorého vôňa je upokojujúca a zlepšuje náladu. Osviežuje a dezinfikuje vzduch. Je užitočný aj v obdobiach epidémie.

Vanilka: Mnoho ľudí miluje sladkú vôňu, ktorá zlepšuje náladu. Vanilka má dôležitú úlohu pri vytváraní vianočných koláčikov. Je možné dostať esenciálny olej, sviečky alebo kadidlo.

 

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *