Používajte pri varení veko!

Používajte pri varení veko!

Výhody použitia veka pri varení

Používanie veka pri varení má svoje výhody. Prvou z nich je, že dosiahneme efektívnejšie varenie a obsah v zakrytom hrnci sa uvarí oveľa skôr. Keďže na varenie spotrebujeme menej času zníži sa tým spotreba plynu a elektriny.

Taktiež s parou sa z jedla vytráca mnoho cenných živín. Dávajte preto pozor, aby sa jedlo neznehodnotilo a nestratilo svoje cenné zložky. Samozrejme aj pri varení s vekom musíme dodržiavať čas, kedy je dobré veko mierne odkloniť. Na odstránenie horúceho veka používajte utierku alebo kliešte.

Veko nám taktiež veľmi pomôže, ak sa nám zapáli napr. olej na panvici. Hneď panvicu zakryte vekom a požiar ustane. Do rozpáleného oleja nikdy nepridávajte vodu, môže to byť nebezpečné!

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *