Prečo piť artyčokový čaj?

Prečo piť artyčokový čaj?

Prínosy pitia artyčokového čaju

Rovnako ako iné byliny aj artyčokový čaj posilňuje imunitný systém organizmu, pôsobí proti infekciám a rôznym chorobám. Antibakteriálne a protizápalové účinky zabraňujú infekcií obličiek, žlčníka a pečene.

Kvetina artyčoky obsahuje najvyššie množstvo antioxidantov zo všetkých druhov zeleniny, takže môže chrániť pred určitými formami rakoviny. Častá konzumácia artyčokového čaju stimuluje telo, svaly a udržuje celkovú fyzickú pohodu.

Pozitívne účinky

Priaznivý účinok má aj na pečeň a stimuluje produkciu žlče, čo urýchľuje elimináciu jedov z pečene. Priaznivo pôsobí aj pre diabetikov, keďže znižuje hladinu cukru v krvi.

Artyčokový čaj pôsobí aj na trávenie. Pomáha ukľudňovať podráždený žalúdok, zlepšuje tráviace šťavy a odporúča sa užívať pri poruchách trávenia. Pomôcť nám môže aj pri iných problémoch ako sú nevoľnosť, hnačka, zápcha, pálenie záhy, nadúvanie a bolesti brucha.

Ďalšou z liečivých vlastností čaju z artičoky je aj znižovanie nadbytočného tuku. Keďže artičoka je silné diuretikum zabraňuje tak zadržiavaniu prebytočnej vody v tele.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *