Prečo je dobré používať slanú vodu?

Prečo je dobré používať slanú vodu?

Aká má výhody kloktanie slanou vodou?

Ide o jednoduchý trik, ku ktorému potrebujete len pohár vody a trocha soli. Kloktanie slanou vodou nám môže pomôcť pri bolestiach hrdla, infekcií horných dýchacích ciest, ale aj pri rôznych alergiách. Keďže ide o prírodný pôvod je bezpečný aj pre deti od 6 rokov.

Efektívnosť dokazuje aj veda. Soľ pomáha vytvárať ochrannú vrstvu, ktorá bráni prechodu patogénov. Z toho dôvodu je účinná proti vírusom a bakteriálnym infekciám. Pri sinusitíde alebo angíne by sme nemali váhať použiť slanú vodu. Zároveň nám pomôže chrániť zdravie ústnej dutiny, zubov a ďasien. Ak trpíte ochorením ďasien mali by sme slanú vodu používať denne. Použiť by sme mali vlažnú vodu, keďže v nej sa soľ rýchlejšie rozpúšťa. V prípade ak nie ste chorý stačí vypláchnuť ústa raz denne. Ak ste chorý môžete kloktať 3 – 4 denne.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *