Potraviny proti stresu

Potraviny proti stresu

V dnešnom uponáhľanom svete sa so stresom stretol takmer každý. Stres je príčinou mnohých chorôb, preto sa snažíme proti nemu brániť rôznymi spôsobmi. Teraz sa pozrime na to, aké potraviny nám môžu pomôcť ho prekonať.

Tmavá čokoláda:

V dôsledku stresu  máme väčšiu chuť na sladké jedlá, no oveľa lepšie príde vhod trocha horkej čokolády. Podľa výskumu, 40 gramov horkej čokolády denne môže pomôcť účinnejšie bojovať proti stresu. Čokoláda obsahuje látky, ktoré pomáhajú nášmu telu v obrane proti stresu. Preto sa môžeme  cítiť oveľa lepšie a uvoľnenejšie.

Zeler:

Stres môže rovnako narušiť aj náš spánkový systém. To sa prejavuje aj v tom, že sa zobúdzame predčasne. Zeler nám môže pomôcť tento problém prekonať. Nájdeme v ňom látky, ktoré spôsobujú, že telo začne produkovať viac serotonínu.  Ako výsledok sa  budeme cítiť lepšie, aj naše noci budú dlhšie a pohodlnejšie.

Tučné ryby:

Vďaka omega-3 mastným kyselinám, ktoré obsahuje rybí tuk, pociťujeme lepší spánok. Obsahujú aj veľké množstvo vitamínu B, zinku a horčíka, ktoré naše telo potrebuje pri stresových obdobiach. Všetky tieto potrebné živiny získame z makrely, sardiniek, lososa,  sardely alebo pstruha.

Cesnak:

Cesnak má antibakteriálne a protiplesňové účinky, a preto rýchlejšie regeneruje oslabené telo od stresu a zlepšuje krvný obeh.

Kapusta:

Kapusta, brokolica, karfiol, kel a chren pomáhajú pri detoxikácií pečene. To je obzvlášť potrebné pri strese. Tieto potraviny pomáhajú aj na zmeny nálad u žien. Pre lepší účinok odporúčame konzumovať uvarené.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *