Ako sa dobre vyspať počas horúcich nocí?

Ako sa dobre vyspať počas horúcich nocí?

Ani vy nemôžete zaspať počas horúcich nocí a vstávate dolámaný a unavený? Poďme sa spolu pozrieť na triky, ktoré Vám pomôžu zaspať počas horúcich nocí.

Studená sprcha: Nie pre všetkých príjemná vec, no pomocou sprchy naše telo rýchlo uvoľňuje teplo, ktoré je veľmi ľahké regulovať. Môžete taktiež počkať a nechať vodu uschnúť bez utierania.

Zamrazené pyžamá: znie to možno neuveriteľne, no aj tento trik pomáha. Pyžamo vložíme do plastového vrecka, ktoré dáme do mrazničky na 15 minút, pred tým, než ideme spať. Takto zmrazené pyžamo dáva príjemný pocit chladu, ktorý nám pomáha zaspať.

Používajte bavlnu: Tento materiál umožňuje pokožke dýchať, čo dobre prispieva k pocitu chladu.

Pite veľa vody: Vlny horúčav aj s dostatočným pitným režimom, aby sa zabránilo dehydratácií. Odporúča sa dať si pohár vody aj na nočný stolík a kedykoľvek vstať a osviežiť sa.

Vylúčenie slnka zo spálne: V priebehu dňa zatiahnite žalúzie alebo záves, vďaka čomu sa obmedzí prísun tepla do izby.

Taktiež by sme mali spať s otvoreným oknom, keďže potrebný kyslík a chladný vzduch nám taktiež pomôžu k lepšiemu spánku.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *