Prírodná liečba tenisového lakťa

Prírodná liečba tenisového lakťa

Prírodná liečba tenisového lakťa: Tenisový lakeť je typické ochorenie postihujúce mnohých, a mnohí s ním nevedia, čo robiť. Ako je možné liečiť tenisový lakeť prírodnými metódami? Tento článok vám poskytne odpovede a rady, ktoré hľadáte.

Ako vzniká tenisový lakeť?

Tenisový lakeť, čiže laterálna epikondylitída, je ochorenie, ktoré vzniká preťažením svalov a väzov v oblasti lakťa. Tieto zranenia sú spôsobené opakovanými pohybmi, ako je napr. úchop a otáčanie paže. Hoci sa tento problém najčastejšie vyskytuje u ľudí, ktorí hrajú tenis, môže postihnúť kohokoľvek, kto vykonáva podobné pohyby.

Ako sa zbaviť bolesti tenisového lakťa?

Ak vám bol diagnostikovaný tenisový lakeť, prvým krokom na jeho uzdravenie je obmedzenie aktivít, ktoré spôsobujú bolesť. Rovnako je dôležité pravidelne a opatrne cvičiť, aby sa svaly a väzy v oblasti lakťa posilnili a regenerovali. V prípade akútnej bolesti môže pomôcť ľadový obklad.

Aká prírodná liečba pomáha?

1. Bylinky a bylinné masti

Niektoré bylinky a bylinné masti sú známe svojimi protizápalovými účinkami a môžu výrazne pomôcť pri liečbe tenisového lakťa. Jednou z najznámejších bylín je arnika, ktorá má silné protizápalové vlastnosti a podporuje hojenie.

Ďalšou účinnou bylinkou je harpagophytum, čiže čertov pazúr, ktorý je známy svojimi protizápalovými a analgetickými účinkami. Tieto bylinky môžete použiť samostatne alebo v kombinácii pre maximálny účinok.

2. Výživové doplnky

Niektoré výživové doplnky môžu tiež pomôcť liečiť tenisový lakeť. Odporúčame konzumovať dostatok vitamínu C, ktorý je kľúčový pre tvorbu kolagénu, proteínu, ktorý je nevyhnutný pre hojenie väzov a svalov.

Rovnako môžete zvážiť použitie doplnkov s omega-3 mastnými kyselinami, alebo moringu olejodarnu ktoré majú silné protizápalové účinky.

Dôležitý je aj dostatok bielkovín, ktoré podporujú rast a regeneráciu svalov.

Vždy sa pred začiatkom akejkoľvek formy prírodnej liečby poraďte s odborníkom, aby ste zvolili správny prístup a zabránili potenciálnym zdravotným komplikáciám. Prírodná liečba by mala byť vždy doplnená správnym cvičením a zodpovedajúcimi životosprávnymi návykmi.