Základ správnej starostlivosti o pleť

Základ správnej starostlivosti o pleť

Starostlivosť o zdravú a peknú pleť

Dôkladná starostlivosť o pleť, jej správne čistenie a ošetrovanie nám pomôžu zachovať nie len zachovať pleť zdravú, ale aj spomaliť starnutie a minimalizovať mimické vrásky.

Klasická kozmetika z katalógov, drogérií alebo lekárni často obsahuje zložky ako minerálne oleje, konzervačné látky, glycerin, parafin, lanolin, vazelinu, ceresín alebo petrolátum. Všetko to sú ropné zložky, ktoré sa rozpúšťajú pri 60 tich stupňoch. A keďže mi na pleti toľko stupňov nemáme, tieto zložky nám póry akurát zanášajú a pôsobia len na povrchu pokožky. Lenže mi máme až tri vrstvy: pokožka, zamša a podkožné väzivo. Preto si pri výbere kozmetiky prečítajte čo kozmetika obsahuje a vyberajte si skôr prírodnú. Ideálnymi zložkami kozmetických prípravkov by mali byť vitamín C, B3, E a peptidy.

Základom správnej starostlivosti o pleť je jéj čistenie

Čistiť pleť musíme ráno aj večer. Večer preto lebo po celom dni sa nám na pleť prichytia rôzne nečistoty, prach, výfukové plyny, aj po odličení ostáva make-up. 15 minút po zaspaní začína naša pleť‘ najviac pracovať a všetko z povrchu si začína ťahať do seba a z toho sa vyživuje. Preto je dôležité mať pleť večer dobre vyčistenú. (aj nechty a vlasy rastú v noci). A ráno preto, lebo pokiaľ vy v noci oddychujete pleť pracuje a nadránom nám na povrch vychádzajú odumreté bunky. Takže ráno ich musíme odstrániť spolu s prebytočným mazom.

Pleť

Toto je základný krok, ktorý veľakrát nerobíme. Tým že si umyjeme pleť‘ len vodou, alebo bežným mliekom, ktoré obsahuje hore menované zložky, tak maz ktorý na pleti je, sa roznáša po celej pleti a tým sa pory upchávajú a pleť starne rýchlejšie. Tak ako keď chcete umyť tanier od mastnoty a nepoužijete čistiaci prostriedok, tak mastnota sa potom dostáva na celý tanier.

Obľúbenou zložkou mnohých kozmetických prípravkov je alkohol. Ak máte mastnejšiu pleť, môžete mať pocit, že čistenie pleťovou vodou na báze alkoholu vám krásne pleť vyčistí a vysuší. Ale tým, že alkohol pleť vysušuje priam drastickým spôsobom, spôsobuje následné zvýšenie produkcie mazu. Takže v konečnom dôsledku sa už mastná pleť začne mastiť ešte viac a prípadné akné sa môže zhoršiť. Preto si vyberajte skôr čistiace gély, ktoré nečistoty z pleti zmývajú a len neroznášajú a hlavne neobsahujú alkohol a vyššie spomínané látky.

Dôležitý faktor pri výbere kozmetických výrobkov

Dôležitý faktor je typ vašej pleti. Veľa ľudí si kupuje rôzne drahé krémy a pleťové vody, tonery, masky na určitý druh pleti, ktorý ani nemajú. Najlepším spôsobom ako zistiť typ pleti je nechať si pleť diagnostikovať. Diagnostiku stavu pleti zvyknú robiť v niektorých štúdiách prostredníctvom jednoduchého prístroja, ktorý funguje na základe elektrického impulzu. Ten prenikne až do tretej vrstvy pokožky a zistí na koľko je naša pleť, mastná, zrohovatená a hydratovaná.

Čistenie_pleti

Ďalšou možnosťou, ako sa starať o našu pokožku sú bylinky. Liečivé bylinky nám pomáhajú pri rôznych problémoch a ani pri pokožke nás nesklamú. Ideálny mix týchto byliniek pomáha hydratovať pleť a zjemňujú pigmentové škvrny. Takýto mix môžete nájsť napríklad v Hillvital krém pre ženy,  ktorý pomáha dosiahnuť peknú, pevnú pleť bez vrások.

Autor článku:  Stanislava Glodžáková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *