Kozie mlieko v kozmetike

Kozie mlieko v kozmetike

Už v Staroveku hľadali ženy spôsob ako zachovať svoju pokožku krásnu, mladú a zdravú. Egyptská kráľovná Kleopatra bola jedna z prvých, ktorá nielenže pila kozie mlieko, ale aby dosiahla hodvábne jemnú pokožku, pravidelne sa v ňom kúpala.

Veda neskôr zistila, že mlieko má skutočne blahodarné účinky na ľudský organizmus. Nielen zvnútra, ale aj zvonku, čo podporilo používanie mliečnych výrobkov v kozmetickom priemysle.

Prečo je práve kozie mlieko také výnimočné?

Kozie mlieko: VYŽIVUJE DO HĹBKY

Kozie mlieko obsahuje po kravskom a ovčom mlieku najviac vápnika, bielkovín, vitamínov a mastných kyselín, ktorého molekuly sú také malé, že dokážu prenikať až do najhlbších vrstiev epidermisu (pokožky) a odovzdať jej tak všetky dôležité vitamíny a minerály, ktoré dokonale vyživujú, hydratujú a spomaľujú jej starnutie.

,,Keď zalejete ovsené vločky kozím mliekom a po 10 minútach ich nanesete na tvár, dosiahnete efekt porovnateľný s drahými procedúrami v kozmetických salónoch.“

Kozie mlieko: NEVYSUŠUJE POKOŽKU

Väčšina kozmetických prípravkov na čistene tváre i tela obsahujú aktívne látky, ktoré odstraňujú aj prírodné oleje z pokožky a preto máme po umytí pokožku suchú. To ale nie je správne. Aby bola pokožka zdravá a dlho mladá, musíme udržiavať jej prirodzenú vlhkosť. Kozie produkty sa môžu pochváliť vysokým obsahom tukov, najmä kyseliny kaprylovej, čo umožňuje šetrné odstraňovanie nečistôt bez odstránenia prírodných olejov.

Kozie mlieko má uznávanú výhodu v podobe svojho prirodzeného a neutrálneho pH. Prírodná kyselina mliečna nájdená v kozom mlieku z neho robí vhodný a zároveň nevyhnutný produkt pre ľudí náchylných na suchú a citlivú pokožku.

Kozie mlieko: SPOMAĽUJE STARNUTIE

Mastné kyseliny a cholesterol v kozom mlieku tvoria veľkú časť kožnej membrány. Pravidelným používaním kozích produktov dodáme pokožke prirodzené látky, ktoré potrebuje, aby zostala dlho pevná a pružná.

Kozie mlieko: BRÁNI AKNÉ AJ EKZÉMU

Spomínaná kyselina mliečna v tomto mlieku vysoko zastúpená podporuje vylučovanie starých poškodených buniek. Kyselina mliečna stimuluje rýchlejšiu obnovu buniek, a preto je dobrá voľba pre ľudí s ekzémom a akné. Tým, že udržuje vlhkosť pokožky zosvetľuje aj tmavé škvrny a vypĺňa jemné mimické vrásky.

Pri pravidelnom používaní produktov z kozieho mlieka doprajete vašej pokožke jemnosť, pružnosť, hydratáciu a všetky vitamíny, ktoré ju udržia sviežu a dlhodobo mladistvú.

Tieto vlastnosti robia z kozieho mlieka populárnu ingredienciu v potravinárskom aj kozmetickom priemysle. Obľúbenými produktami z kozieho mlieka sú pleťové krémy, čistiace mlieka, sprchové gély, šampóny, mydlá, ale aj výživné masky.

V HIllVital máme pre vás prírodný Kozí pleťový krémSprchový gél bez pridania umelých farbív.