V akom veku začína klesať sexuálna výkonnosť?

V akom veku začína klesať sexuálna výkonnosť?

Z telesného hľadiska si väčšina z nás spája starnutie s vráskami, problémami s kĺbmi či poklesom sexuálnej výkonnosti. Hoci v spoločnosti pretrváva presvedčenie, že sexuálna výkonnosť s vekom klesá, skutočný vzťah medzi vekom a sexuálnou aktivitou nemusí byť až tak priamy. Dobrou správou je, že s pravými návykmi môžete mať silný sexuálny apetít a vynikajúci sexuálny výkon až do pokročilého veku, nech už ste muž alebo žena.

Kedy sa teda sexuálna výkonnosť rieši v spojitosti najmä s mužským výkonom?

Keď muži začnú mať obavy o svoju sexuálnu výkonnosť

Mužský sexuálny apetít a fyzické zdravie sa môžu veľmi líšiť od človeka k človeku. Neexistuje žiadny konkrétny vek, v ktorom sa väčšina mužov vzdá sexu a neexistuje ani jediná správna odpoveď na otázku: „Kedy muži prestanú mať erekciu?“ 

Nedávny výskum University of Chicago však publikoval zaujímavé výsledky, ktoré odhaľujú, že priemerná dĺžka sexuálneho života – veku, v ktorom muži prestanú pravidelne vykonávať sexuálnu aktivitu, je v rozpätí od 75 až do 85 rokov a závisí predovšetkým od toho, akí zdraví sa cítia. Z výskumu teda vyplýva, že viac ako vek ovplyvňuje sexuálne túžby celkový zdravotný stav. Aj to je dobrým dôvodom začať so starostlivosťou o svoje zdravie hneď teraz. V budúcnosti sa vám to môže vrátiť v podobe šťastného a naplneného sexuálneho života.

Vek a sexuálna výkonnosť – čo na to hovorí veda?

Sexuálny apetít má tendenciu klesať s pribúdajúcim vekom u mužov i žien, čo je čiastočne spôsobené prirodzenými zmenami v produkcii hormónov. K tým dochádza v procese starnutia, čo zasa neznamená, že strata sexuálnej túžby je výhradne problémom starnúcej populácie. V roku 2020 Americká urologická asociácia Virtual Experience prezentovala zaujímavé výsledky. Väčšina mužov začne produkovať menej testosterónu už po 30. roku života. Hladina testosterónu každým rokom klesá približne o jedno percento. Toto klesanie môže v mladom veku predstavovať reálnu hrozbu straty sexuálnej túžby.

Sexuálna výkonnosť: ako ju udržať vo vyššom veku?

Sex je silným emocionálnym zážitkom a skvelým nástrojom na ochranu a zlepšenie fyzického i psychického zdravia, pričom potreba intimity je nestarnúca. Zároveň je vedecky dokázané, že bez ohľadu na pohlavie, si môžete užívať sex tak dlho, ako budete chcieť. Aby ste obnovili alebo vylepšili svoj sexuálny život, neustále sa pripravujte a objavujte nové možnosti.

Kotvičník na testosterón, Maca na libido

Na zvýšenie sexuálného apetítu je najlepšou voľbou uprednostniť prírodné alternatívy, ktoré sú bez rizík, ľahko dostupné, diskrétne a majú omnoho menej vedľajších účinkov ako lieky na predpis. 

Výťažky z Kotvičníka zemného, koreňa Macy peruánskej, Ženšenu alebo vzácneho Ginka sú ideálnou kombináciou na naštartovanie zdravého sexuálneho života. Práve v tejto zostave tvoria silné afrodiziakálne spojenie. Účinne zvyšuje hladinu testosterónu, bojuje proti strate libida, zlepšuje sexuálny apetít a harmonizuje sexuálne funkcie. Komplexne telu dodá energiu a prinavráti chuť žiť. Najmä sexuálne!