Tipy a triky do kuchyne

Tipy a triky do kuchyne

Šikovné rady do kuchyne

Kyslé mlieko si väčšina z nás pripravuje umiestnením čerstvého mlieka na teplé miesto (napr. k radiátoru) na 1 až 2 dni. No ak nemáte čas čakať a radi by si kyslé mlieko dopriali hneď, môžete použiť citrón alebo ocot. Niekoľko kvapiek do čerstvého mlieka z neho vytvorí kyslé za 2 – 3 minúty. Najlepšie je pripraviť si ho priamo v hrnčeku.

Ak sa vám zdajú žĺtka veľmi jasné aj vymiešané pridajte štipku kurkumy. Žĺtka získajú krásnu zlatistú farbu, a budú aj zdravšie.

Pri príprave pečienky by sme ju mali v prvom rade niekoľko krát prebodnúť vidličkou. Tým zabránime prskaniu počas pečenia.

Ak si náhodou popálite prsty a nemáte poruke nič studené ponorte spálenú časť do soli. Zabránite spôsobeniu pľuzgierov.

Pred pečením nakrájané mäso prejdite olivovým olejom, aby sa počas pečenia úplne nevysušilo.

Soľ vždy uchovávajte v suchu. Pri otvorení vrecka ho zatvorte tak, aby ste predišli vlhkosti.

Olivový olej zostáva čerstvý, ak ho skladujeme v tmavej a suchej miestnosti. Ak nám olej stuchne, pridajte niekoľko kvapiek čistého sirupu alebo rumu. Olej hermeticky utesnite a potuchnutá chuť po 3 – 4 dňoch zmizne.

Ak varíte fazuľu a nezmäkne ani po dlhšom varení, pridajte do vody 1 čajovú lyžičku jedlej sódy.

Ošúpanú cibuľu pred krájaním premyte v studenej vode. Rozrežte napoly a sklopte ju na dosku. Tým sa do ovzdušia dostane menej éterického oleja. Gratulujeme, nepotrpíte si už pri príprave Vášho gulášu.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *