Akné v zrelom veku: Riešenia pre ženy po 35

Akné v zrelom veku: Riešenia pre ženy po 35

Mnoho žien dokonca aj po dovŕšení 35 roku života trpí na prejavy akné. Príčiny sú rôzne. Od hormonálnej nestability, genetickej predispozície až po životný štýl, ktorým žijeme. Žijeme v rýchlej dobe plnej stresu, nesprávnej životosprávy a fastfoodov. Akné v zrelom veku dnes rozhodne nie je výnimkou. 

Akné predstavuje vnútorný problém, nie len kozmetickú záležitosť.

Akýkoľvek kožný problém je treba riešiť komplexne. Žiadna zázračná masť neúčinkuje mávnutím čarovného prútika po lokálnom použití. 

  • Pitný režim. Na to, aby bola vaša pleť zdravá a žiarivá, je jednoducho nevyhnutné dodržiavať správny a dostatočný pitný režim. 
  • Menštruačné problémy a prichádzajúca menopauza. Gro problémov s aknóznou pleťou ide ruka v ruke s hormonálnou nestabilitou a ochoreniami ženského cyklu. Je preto nevyhnutnosťou odstrániť primárne príčinu. V tomto prípade navštíviť gynekologickú ambulanciu a stanoviť presnú diagnózu. 
  • Zápalové procesy. Zápalový proces prebiehajúci v organizme zhoršuje prejavy akné. Môže pritom ísť o zápalové ložisko kdekoľvek v organizme. Zápaly zubov, mandlí, reumatické ochorenia, či akútne a chronické zápaly tráviacej sústavy. 
  • Nevyvážená strava. Pokiaľ je vaša strava bohatá na mastné a ťažké jedlá, neviete odolať sladkostiam alebo holdujete fajčeniu a alkoholu, vaša hladina androgénov je pravdepodobne vysoká. Tie majú preukázaný podiel na zvyšovaní tvorby mazu. 

Malý TIP od nás
Nezdravé trávenie je spúšťačom celej rady neduhov, ktoré vyúsťujú do problémom s pokožkou. Počínajúc od hormonálneho disbalansu, cez depresiu až po diabetes. Aby ste podporili tráviace procesy vo vašom tele, okrem zdravej stravy vám odporúčame výživové doplnky Colon a Zelený jačmeň, Oba produkty významne prispievajú k správnej funkcii tráviacich enzýmov a šetrným spôsobom odstraňujú tráviacu nepohodu. Ako sa zbaviť akné? Čo pomáha? Prírodná liečba! | NaseZdravie.sk

Vitamíny a minerály účinné v boji proti akné

V prvom rade vylúčte vyššie spomenuté zdravotné problémy. Doprajte si primeraný pobyt na slnku na zabezpečenie vitamínu D. Stravujte sa zdravo a dožičte si veľa ovocia, zeleniny. Vaša strava by mala obsahovať vitamíny C, E, A a vitamíny skupiny B. Z minerálnych prvkov dbajte najmä na dostatočný prísun zinku a selénu. Zinok je efektívnym prostriedkom na spomalenie starnutia pokožky, svoj význam má však aj pri potláčaní účinkov akné. Nachádza sa najmä v semienkach, orechoch, strukovinách či mäse. Pri jeho nedostatku siahnite po kvalitnom výživovom doplnku. Selén zasa pomáha pri boji so zápalom, ktorý negatívne ovplyvňuje stav aknóznej pokožky.

Ako postupovať pri starostlivosti o pleť s akné v zrelom veku?

Nikdy nenechávajte svoju pleť na noc neodlíčenú. Preto základ starostlivosti o pleť s akné v zrelom veku tvorí dôkladné čistenie pleti ráno a večer. Stavte na kvalitné produkty, ideálne na prírodnej báze, ktoré nevyvolávajú nadmerné mastenie pokožky. Denne používajte pleťovú vodu a odličovač. Na týždennej báze peeling a pleťovú masku. Samozrejmosťou je denný a nočný krém na váš typ pleti.

Prinášame vám niekoľko inšpirácií na prírodnú kozmetiku proti akné 

Tarika akné je 100 % organická čistiaca maska, ktorá je navrhnutá na základe poznatkov z ajurvédy. Pozostáva z prírodných bylín, ktoré tonizujú a upokojujú pokožku a bojujú s nepríjemným zápalom. 

Exoliačný gel Luuv zabraňuje upchávaniu pórov, nevysušuje a zamedzuje nadmernému masteniu pokožky. 

Telové mlieko Mea Natura obsahuje organický olej získaný z jadierok granátového jablka. Má hydratačné účinky a pôsobí protizápalovo. Je preto vhodný na problematickú aknóznu pokožku. Zároveň zachováva pružnosť pokožky a znižuje a zlepšuje výskyt prvých drobných mimických vrások.

HillVital Anti Acne. Tento doplnok stravy obsahuje vitamíny skupiny A, E, C a vysokú koncentráciu zinku. Pomôže vám doplniť plnohodnotnú stravu, ktorá významne prispieva ku kvalite pokožky.