Riešenie príčin vzniku cukrovky

Riešenie príčin vzniku cukrovky

Ako riešiť príčinu cukrovky

V minulých článkoch sme si uviedli, čo je to cukrovka, ako vzniká a teraz si vysvetlíme ako riešiť príčiny vzniku cukrovky a tak zabrániť jéj ďalším prejavom. Riešenie klasickej medicíny je v tabletkách alebo inzulínových injekciách, čo potláča prejavy ale nerieši to príčinu. Takže podľa medicíny je cukrovka nevyliečiteľná. Tabletky a inzulín sa postupne zvyšujú a samozrejme majú aj vedľajšie účinky.

Ako teda riešiť príčinu vašej cukrovky? Musíme telo v prvom rade vyčistiť, vyživiť a zregenerovať. Pri cukrovke potrebujeme zregenerovať tráviaci systém, posilniť imunitu, zregenerovať endotel, upraviť stravu, upraviť pH, detoxikovať to znamená aj cievy aj pankreas a pečeň. Pečeň pri cukrovke trpí najviac, pretože sa v nej tvorí protionkologická imunita. Keď je pečeň zaťažovaná stálou premenou cukrov na tuk, tak sa znižuje jej funkcia. Funkcia pečene sa tak môže znížiť až o 50%.

Racionálna strava ako súčasť liečby

Racionálna strava je súčasťou liečby cukrovky. Významnú úlohu tu zohráva glykemický index potravín, čo je parameter, ktorý charakterizuje rýchlosť uvoľňovania sa glukózy z konkrétnej potraviny. Veľmi priaznivý efekt na cukrovku má aj zvýšenie pohybu. Polhodinka aeróbnej činnosti, nám okrem iného spôsobí aj spaľovanie tuku. Zníženie hmotnosti nám pomôže znížiť riziko vzniku cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení a upraviť krvný tlak.

Glykemický_index

Avšak nestačí len začať sa zdravšie stravovať ako si väčšina ľudí myslí. Pri cukrovke je potrebné dbať na dostatočné množstvo makroživín, ako sú bielkoviny, sacharidy a tuky. A to v pravidelných intervaloch päť krát denne, pretože inak sa spomaľuje metabolizmus. Vláknina by mala byť takisto neoddeliteľnou súčasťou stravy nie len diabetikov, ale každého z nás.

Úprava črevnej mikroflóry

Ako sme vyššie spomínali pri cukrovke je potrebné vyčistiť telo. Prvým krokom by teda malo byť vyčistenie čriev. Črevá majú v našom tele veľmi dôležitú úlohu. V črevách sa prijímajú zo stravy všetky potrebné živiny. Takisto až 70% imunity ľudského tela sa skrýva práve v črevách. Pri nedostatku vlákniny v strave dochádza k zaneseniu čriev a tak k nedostatočnej výžive a narušenej imunite, čo vedie k ďalším zdravotným problémom. Prvým príznakom zanesenia bývajú chute na sladké. Takže ak mávate často chuť zamaškrtiť si skúste zvýšiť v strave obsah vlákniny, ktorá nám dokáže črevá čistiť. Vláknina podporuje hladký priechod stravy v črevách. Po konzumácií napučí, nabalí na seba odpadný materiál a následne ho z tela vylúči.

Vláknina

 

Autor článku:  Stanislava Glodžáková

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *