Kŕčové žily: Ako s nimi efektívne bojovať

Kŕčové žily: Ako s nimi efektívne bojovať

Trápia vás kŕčové žily? Nie ste v tom sami. Mali by ste však vedieť, že táto záležitosť nie je len estetickým problémom krásnych nôh. Ak sa u vás objavili, či už vo forme drobných metličiek, alebo viditeľných neestetických vystúpených žíl s liečbou rozhodne neváhajte.

Ak ich totiž zanedbáte, môžu zapríčiniť závažné zdravotné problémy ako zápal žíl či v krajnom prípade žilovú trombózu. 

Nepodceňujte konzervatívnu liečbu na kŕčové žily ale…

Nepodceňujte prvé príznaky ako tŕpnutie končatín, nočné kŕče a prvé viditeľné žilky. Navštívte čo najskôr svojho lekára. Tradičná medicína má pri liečbe varixov svoju nezastupiteľnú úlohu. Mali by ste však vedieť, že existuje niekoľko šetrných prírodných spôsobov, ktorými liečebný proces viete výrazne podporiť. 

Už naše staré mamy vedeli, že tieto bylinky sú pri liečbe kŕčových žíl efektívne. A sú to hlavne tieto:

  • Nechtík lekársky – pôsobí protizápalovo a je účinný pri liečbe problémov so žilami,
  • Čučoriedka – jej listy pomáhajú pri odvodnení a opuchoch,
  • Listy maliny lesnej – sú efektívne pri liečbe kŕčových žíl a zápalových infekciách,
  • Pagaštan konský – zvyšuje elasticitu ciev a zmierňuje opuchy,
  • Aloe Vera – regeneruje poškodené bunečné štruktúry,
  • Kostihoj – efektívny na odstránenie pocitu ťažkých nôh,
  • Levanduľa – zmierňuje bolesť a zápal,
  • Kurkuma – tlmí bolesť, zápalové procesy a opuchy.

Sila prírodnej lekárne robí divy. Stačí poznať tie správne byliny. V dnešnej dobe máte niekoľko spôsobov, ako ich aplikovať. Či už vo forme mastí a balzamov, bylinných čajov, alebo výživových doplnkov. Ideálne je zvoliť tú správnu kombináciu.

Aj na e-shope HillVital ponúkame produkty, ktorými si môžete pri problémoch s kŕčovými žilami uľaviť. 

Prírodný balzam Varikoflex na kŕčové žily

Varikoflex balzam obsahuje až 14 účinných bylín, ktoré vo vzájomnej symbióze bojujú proti prejavom kŕčových žíl. Je účinný najmä pri pocite ťažkých nôh,bolestiach, zápale a opuchu končatín. Varikoflex má jemné hojivé účinky a rýchlu vstrebateľnosť. 

Bylinný čaj Flex pre ľahkosť vášho kroku

Tento prírodný čaj na kŕčové žily je zmesou 5 účinných bylín (listy z malín, čučoriedok a lesných ostružín, nechtík a sirôtka divá). Ich vzájomné pôsobenie odľahčí vaše nohy, spevní žilové membrány a pomôže zmierniť prejavy kŕčových žíl. Pravidelné pitie čaju Flex pomáha stabilizovať krvný tlak a podporuje cievny systém. 

Vitamín P (bioflavonoidy)

Doplnky výživy s bioflavonoidmi sú tiež vhodnou alternatívou pre pacientov, ktorí trpia nielen na kŕčové žily, ale aj na hemoroidy. Bioflavonoidy koncentrované vo vitamíne P z našej ponuky pochádzajú z citrusov. Medzi tie najznámejšie patria rutín a hesperidín. Vitamín P zlepšuje priepustnosť žilových membrán a zvyšuje pružnosť kapilár.