Prírodné prostriedky na bolesť ucha

Prírodné prostriedky na bolesť ucha

Pomoc pri bolesti ucha

Bolesti ucha môžu vzniknúť z rôznych dôvodov. Samozrejme hlavným cieľom je vyšetrenie a liečba základného problému, ktorý tieto bolesti spôsobuje. Proti bolesti môžeme bojovať aj doma, aby sme zmiernili nepríjemné príznaky. Základom je teplo. To má výborný účinok na zmiernenie bolesti uší.

Cibuľa a cesnak

Cesnak a cibuľa sú známe tým, že majú antibakteriálne a protizápalové účinky, rovnako ako mierne analgetiká. Prelisujeme si 2-3 strúčiky cesnaku, ktorý umiestnime do malého množstva ohriatého olivového oleja. Necháme stáť aspoň 2 hodiny, potom olej prefiltrujeme a kvapkáme do ucha. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, ktoré umiestnime do čistej tkaniny alebo gázy a priložíme na boľavé ucho najmenej na 10 minút. Môžeme opakovať niekoľko krát denne.

Cibuľa_cesnak

Olivový olej

Olivový olej pomáha pri uvoľnení, na udržanie vlhkosti uší a v boji proti infekciám. Zahrejte trochu olivového oleja(dávajte pozor, aby nebol príliš horúci) a potom nakvapkáme do ucha 3-4 kvapky. Ak sa vám stav zhoršuje môžete do oleja namočiť vatový tampón, ktorý vložíme do ucha.

Bylinky

výborný účinok na bolesti ucha majú aj bylinky ako zázvor, bazalka a pepermint. Majú protizápalové, analgetické a antiseptické vlastnosti. Zmiešame niektoré čerstvé bylinky alebo malý kúsok zázvoru a mletím vytlačíme šťavu z rastlín. Čistý bavlnený tampón namočíme do šťavy a vložíme do ušného kanálika. No treba byť na pozore, aby ste tampón nevložili príliš hlboko. Tento postup môžete opakovať 2-3 krát denne.

Ak nemáme poruke nič môžeme do ucha fúkať teplý vzduch sušičom vlasov, no nie príliš silným prúdom.

Samozrejme, ak bolesti neustúpia po 1-2 dňoch je potrebné vyhľadať odborného lekára.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *