Prírodná liečba ekzému

Prírodná liečba ekzému

Kožné ochorenia, ako sú ekzém alebo atopický ekzém, môžu vyvolať zapálenie ekzému na pokožke, svrbenie, vyrážky a vysušovanie. Všetky tieto prejavy sú reakcie organizmu na alergický podnet.

Overená forma liečby ekzému – prírodnou liečbou prostredníctvom byliniek. Bylinky a ich silu poznáme už stáročia. Oddávna pomáhajú liečiť rôzne choroby vrátane ekzému. Prezradíme vám, aké bylinky a v akej forme vám pri liečbe ekzému môžu pomôcť.

ÚČINNÉ BYLINKY NA EKZÉM

Aloe vera:

Aloe vera je bylinka, ktorej bohatstvo tkvie v dužine. Odtrhnutý list priložíme na postihnuté miesto a necháme pôsobiť. Používanie aloe vera je neobmedzené, keďže nemá žiadne vedľajšie účinky. Problémom nie je ani používanie aloe vera u detí. Prirodzené vlastnosti aloe vera súzvlhčenie, obnova a odstraňovanie červenej pokožky. 

Púpavový odvar:

Púpava má unikátne vlastnosti, ktoré určite oceníte. Skúste si pripraviť výluh z púpavového koreňa. Dve lyžice pomletého koreňa z púpavy nechajte prevariť v litri vody. Odvar odstavíme a následne ponoríme do zmesi púpavové listy. Túto zmes lúhujeme minimálne 8 hodín. Potom precedíme a pravidelne pred jedlom popíjame malé množstvo. Pokojne môžeme zakaždým ohriať.

Dubový odvar:

Príprava je veľmi jednoduchá. Dubovú kôru, ktorá je nalámaná na malé kúsky, varíme približne ½ hodiny. Následne miesta zasiahnuté ekzémom v dubovom vývare máčame. Po ukončení ošetrenia necháme pokožku voľne uschnúť. Nesušíme uterákom. 

Brezový odvar I.:

Mladé konáriky a listy brezy varíme a lúhujeme aspoň 30 min. Po vychladnutí vývaru doň namočíme handričku a prikladáme na postihnuté miesta. Pre zintenzívnenie účinku môžeme upevniť na pokožku. Najlepšie je priviazať obväzom.

Brezový odvar II.:

Rovnako môžeme postupovať aj pri odvare z púčikov brezy, pričom ich varíme približne ¼ hodiny. Používame rovnako ako brezový odvar I. Brezové púčiky majú schopnosť znižovať nutkanie na svrbenie.

Na úspešnú podporu liečby je potrebné detoxikovať organizmus. Z radu prírodných byliniek sú najvhodnejšie:

  • nechtík,
  • ostropestrec,
  • jalovec,
  • rozmarín.

Pri detoxikácii sa spúšťajú v tele rôzne očistné procesy. Jej sprievodným javom môže byť bolesť kĺbov alebo svalov, veľmi časté sú napríklad aj vyrážky prípadne pocity ako pri chrípke. Nie je sa ale čoho obávať. Telo sa zbavuje toxínov a tieto príznaky môžu indikovať neškodné zmeny. Ich výskyt trvá pár dní.


Ak chcete eliminovať následky ekzému, skúste vyskúšať vitamíny. Môžeme vám odporúčať vitamínovú bombu v podobe doplnku Vitasoft. Zloženie zodpovedá všetkým potrebným vitamínom, ktoré vaše telo potrebuje.

V rámci liečby ekzému má priama aplikácia na postihnuté miesto svoje stabilné miesto. HillVital odporúča Dermasoft balzam. Je zložený až z 11 prírodných bylín, ktoré priaznivo pôsobia na pokožku postihnutú ekzémom, ružienkou,dermatitídou a vyrážkami. Extrakty z prírodných bylín pôsobia na svrbenie, popraskanú a podráždenú pokožku.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.