Odvodnenie organizmu v 3 krokoch!

Odvodnenie organizmu v 3 krokoch!

Zadržaná voda v tele spôsobuje opuchy, pocit ťažkých nôh či pocit plynatosti. Ak sa aj vám stáva, že kvôli opuchu neobujete svoje obľúbené topánky, alebo napriek zdravému štýlu nechudnete, je čas vyskúšať odvodnenie organizmu bylinkami.

Keď je v tele veľa vody

Zadržiavanie vody v tele trápi asi 3% populácie na celom svete. Aj keď je voda neoddeliteľnou súčasťou nášho tela, pri jej prebytku a kumulovaní sa na tele vyskytnú nadmerné a časté opuchy členkov, chodidiel, tváre alebo rúk. Ako teda odvodniť organizmus?

  1. Zmena životosprávy

Nadmerné množstvo sladených nápojov, soli, umelých farbív a inak spracovaných potravín nášmu telu veľmi nepomáhajú. Práve naopak. Takýto spôsob života môže mať na svedomí zadržiavanie vody v tele. V tomto prípade teda platí, že soľ nie je nad zlato a stačí soliť iba striedmo. Skvelé je zaradiť do jedálnička potraviny na odvodnenie organizmu ako:

  • Koreňová zelenina
  • Morské riasy
  • Ovsené vločky
  • Špargľa
  • Ananás

Autor: Pineapples | SNAP-Ed  SNAP-Ed Connection – USDA, Pineapples

Sladké nápoje vymeňte za čistú vodu a pravidelne dodržiavajte pitný režim! Práve voda dokáže z tela vyplaviť toxické látky a nadmerné množstvo soli.

  1. Vitamíny a minerály naše každodenné

B6, draslík, horčík. To je trojica, ktorá pri odvodnení tela zohráva kľúčovú úlohu. B6 udržiava telo v rovnováhe a získať sa dá vďaka banánom, pistáciam či sušenému ovociu. Horčík je dôležitý pre takmer každú telesnú funkciu a biochemické reakcie. Na tento minerál je bohatá listová zelenina, kvalitná čokoláda či avokádo. Draslík alias protihráč sodíka je pri odvodňovaní nenahraditeľný. Pomáha udržiavať rovnováhu a skvelým zdrojom sú zemiaky alebo orechy.

  1. Chráňte svoje obličky

Ak obličky nepracujú správne, nedokážu odstrániť z tela nadmerné množstvo soli a tak dochádza k ukladaniu a zadržiavaniu vody. Detoxikácia organizmu je v takom prípade viac než prospešná.

Nemusíte však hneď siahať po liekoch, stačia správne zvolená kombinácia diuretických bylín. Skvelé je skombinovať:

  • Listy brezy, ktoré pôsobia močopudne.
  • Bobuľky borievky zmierňujú problémy s obličkami.
  • Listy žihľavy pomáhajú čistiť krv.

Ako odvodniť organizmus bylinkami?

Kombináciu týchto a ďalších bylín obsahuje čaj na odvodnenie Flow od HillVital. Ak chcete telo skutočne účinne odvodniť, mali by ste do upraveného jedálnička zaradiť aj túto čajovú kúru.

Stačí nasypať 1 čajovú lyžičku čajovej zmesi, zaliať ju 3 dl vriacej vody a nechať odstáť 10 minút. Odporúčame nepridávať žiadne sladidlá. Denná dávka by mala byť 1-2 poháre nalačno, medzi dvoma jedlami. Pokiaľ ale máte vyšší tlak, odporúčame užívať 2-krát týždenne.

Vďaka prírodnému zloženiu čajová terapia nezaťažuje zbytočne organizmus. Tento diuretický čaj je vhodný aj pri výskyte opuchov, edémov ale aj na reumu či dnu.

Ak chcete svojmu telu skutočne pomôcť a odvodniť organizmus, neváhajte a siahnite po čajovej terapii Flow, ktorá vás zbaví opuchov a problémov so zadržiavanou vodou.

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.