Najzdravšie potraviny na svete

Najzdravšie potraviny na svete

Superpotraviny jednoducho dostupné

Zdravý žitný štýl je čoraz viac v móde a jeho dôležitou súčasťou je správna výživa. Zoznámte sa so super potravinami, ktoré patria medzi top najzdravších potravín na svete.

Bobule

Takmer všetky bobule sú dobré pre naše telo. Sú veľmi bohaté na vlákninu. Najväčší obsah vlákniny obsahujú maliny, zatiaľ čo jahody majú vysoký obsah vitamínu C.

Kapusta

Najpopulárnejšia super potravina na svete. Obsahuje veľa živín a môžeme si ju pripraviť rôznymi spôsobmi, takže je ľahké ju zapojiť do jedálnička.

Strukoviny

Hrach, šošovica a fazuľa sú prospešné pre naše srdce, ale aj iné orgány. Obsahujú vitamín B1, kyselinu listovú, horčík, draslík a železo. Odborníci tvrdia, že fazuľa patrí medzi najlepší zdroj výživy.

Jogurt(s nízkym obsahom tuku alebo bez obsahu tuku)

Tieto jogurty sú veľmi zdravé a môžeme ním nahradiť nezdravé dezerty.

Kiwi

Jedno kiwi môže uspokojiť dennú potrebu vitamínu C. Dodáva organizmu taktiež vlákninu, draslík, vitamín E a A. Keďže obsahuje veľa vlákniny, môže kiwi fungovať aj ako minerálne preháňadlo.

Losos

Omega-3 mastné kyseliny majú hlavnú úlohu pri ochrane nášho srdca. Jeden z najchutnejších spôsobov ako získať omega-3 kyseliny je konzumácia lososa. Losos je tiež bohatý na železo a je možné si ho pripraviť rôznymi spôsobmi(pečený, grilovaný, prísada do šalátu,…).

Ustrice

Obsahujú veľké množstvo vitamínu B12. Zdravá dávka ustríc dodáva do nášho tela veľké množstvo medi, zinku, železa a selénu.

Ľanové semienka

Sú vynikajúcim zdrojom živín, pretože obsahujú vitamín B, omega-3 mastné kyseliny a bielkoviny. Konzumovať ich môžeme rôznymi spôsobmi a to pridaním do koktailov, obilných vločiek alebo čerstvej zeleniny.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *