Masticha: superpotravina na pálenie záhy a trávenie

Masticha: superpotravina na pálenie záhy a trávenie

Masticha. V Gréckej tradičnej medicíne je používaná po stáročia. U nás sa dostáva do povedomia len v posledných rokoch. Masticha je sušená živica stromov z ostrova Chios. Jej spracovanie sa dedí z pokolenia na pokolenie. Pre jej liečivé účinky na tráviaci trakt mala počas osmanskej nadvlády dokonca cenu zlata. Dnes sa používa v podobe žuvacích kapsúl a tabliet ako podporná prírodná liečba mnohých tráviacich problémov. Tu je len niekoľko neduhov, s ktorými dokáže účinne bojovať.

  • Kŕče v bruchu
  • Hnačka a zápcha
  • Pocit nafúknutia a plynatosť
  • Nevoľnosť
  • Pálenie záhy
  • Zápach z úst
  • Vysoká kazivosť zubov
  • Kvasinky a mykózy ústnej dutiny
  • Kožná vyrážka a exémy
  • Vysoký cholesterol a cievne problémy
Tráviace ťažkosti a Helicobacter Pylori


Ak trpíte nepríjemnými prejavmi ako pálenie záhy, bolesť brucha, alebo nafukovanie, užívanie Mastichy by vám ich mohlo zmierniť. Jeden z jej najvýznamnejších benefitov je totiž veľká účinnosť pri boji s tráviacimi ťažkosťami a poruchami tráviaceho traktu. Pomáha tiež pri liečbe žalúdočných vredov a žalúdočnej nevoľnosti. 

Väčšinu tráviacich ťažkostí spôsobuje baktéria Helicobacter pylori. Kolonizuje sliznicu žalúdka a mnohí z nás ani netušia, že ju máme. Extrémne dobre sa adaptuje a je ťažké ju úplne odstrániť.

Zdá sa však, že práve Masticha je tiež mimoriadne účinná pri liečbe tejto nepríjemnej baktérie. Taktiež je jej významnou prevenciou. 

Nepríjemný zápach z úst


Zápach z úst vie nepríjemne znížiť sebavedomie a skomplikovať sociálny život. Ak si totiž jeho výskyt uvedomujeme, máme ostych začať akúkoľvek komunikáciu. 

Ak nezaberá ani dostatočná hygiena a používanie ústnej vody, jeho pôvod treba hľadať v nesprávnom fungovaní tráviacej sústavy, kvasinkovej infekcii, či výskyte zubných kazov. 

Žuvacie tablety s Mastichou pomáhajú k eliminácii zápachu z úst, predchádzajú povlaku na ďasnách a zuboch a zároveň efektívne riešia poruchy tráviacej sústavy. Zamedzujú rastu kvasiniek a baktérií v ústach a dokonca znižujú výskyt zubných kazov. Majú antibakteriálne účinky a poradia si napríklad aj s nepekným mapovitným povrchom na jazyku spôsobeným mykózou…

Ďalšou alternatívou je 60 kapsulové balenie Mastichy, ktoré majú podobné účinky, ako žuvacie tablety. Jediný rozdiel je užívanie.  Pri tejto variante 2-4 tablety denne zapijete pohárom tekutiny. 

Udržuje hladinu cholesterolu


Okrem toho, že je Masticha vynikajúcim pomocníkom pri zvládaní nepríjemných pocitov pri ochoreniach tráviaceho traktu priaznivo vplýva napríklad aj pri udržiavaní optimálnej hladiny cholesterolu. Pomáha predchádzať diabetu a upravuje vysoký krvný tlak. Tiež podporuje váš cievny systém a udržuje vaše srdce v primeranej kondícií. 

Vyskúšajte jej účinky a objednajte si už dnes z nášho eshopu. Dajte nám vedieť, ako ste spokojní.