Kyselina mliečna – pomôže pri ekzémoch!

Kyselina mliečna – pomôže pri ekzémoch!

Vedeli ste o tom, že kyselina mliečna dokáže pomôcť aj pri ekzémoch? Táto prírodná látka okrem skrášlenia pleti dokáže pomôcť aj pri ekzémoch. 

Čo je to kyselina mliečna a aké sú jej účinky?

Je to tekutina, ktorá sa v tele tvorí prirodzene.  Nachádza sa v hornej vrstve pokožky a tvorí súčasť prirodzeného hydratačného systému pokožky. Táto kyselina je hydroskopická, teda viaže a zadržiava vlhkosť. 

Kyselinu mliečnu môžeme nájsť aj v 

  • mlieku
  • ovocí
  • zelenine 

Je veľmi často vyhľadávaná pre svoje blahodárne účinky na pleť, preto sa veľmi často používa v kozmetike. Napomáha napríklad zosvetľovať tmavé škvrny či vypĺňať jemné mimické vrásky. 

Aké sú účinky kyseliny mliečnej? 

Prírodná organická látka má veľa prospešných účinkov nielen na pleť, ale na celkovú vitalitu ľudského tela.  Okrem iného kyselina mliečna 

  • podporuje vylučovanie starých povrchových buniek 
  • zvyšuje rýchlosť obnovy buniek
  • je dobrou voľbou pre šúpajúcu sa a ekzematickú pokožku

Má navyše aj dezinfekčné a antibakteriálne vlastnosti. Kozmetické produkty s jej obsahom sú veľmi vhodné pre osoby s citlivou pokožkou.

Kyselina mliečna na ekzémy

Kyselina mliečna je dostupná v mnohých kozmetických prípravkoch. Sú ňou obohatené pleťové krémy či telové mlieka. A práve po takých by mali siahať aj osoby, ktoré trápi ekzém či psoriáza. 

Ak sa vyskytuje v kozmetike, tak napomáha udržiavať vlhkosť pokožky, upokojuje ju a hĺbkovo vyživuje. Suchá pokožka, postihnutá kožnou chorobou, nemastí sa a nemá sklony k odlupovaniu sa a svrbeniu práve kvôli tomu. Navyše, kyselina mliečna zrýchľuje aj obnovu buniek a tak sa pokožka dokáže rýchlejšie “spamätať” po zásahu kožnej choroby. 

Ak aj vás trápia ekzémy či iné kožné ťažkosti, siahnite po kozmetike s kyselinou mliečnou. Vďaka tejto prírodnej látke si budete opäť užívať krásnu pokožku.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.