Kokosový olej – bojovník proti cukrovke!

Kokosový olej – bojovník proti cukrovke!

Trápi vás cukrovka? Viete o tom, že kokosový olej dokáže pomôcť optimalizovať hladinu cukru v krvi? Tu je to, čo potrebujete vedieť o kokosovom oleji a cukrovke.

Čo je kokosový olej a prečo ho používať aj v kuchyni?

Je to rastlinný olej získavaný z jadier zrelých kokosových orechov. Jeho obľúbenosť čoraz viac stúpa, hlavne pre jeho účinky a možnosti uplatnenia. Využíva sa v medicíne, potravinárstve, ale aj v gastronómii.

Konzumácia kokosového oleja má mnohé priaznivé účinky na ľudský organizmus. Štúdia z roku 2008 Trusted Source zistila, že ľudia, ktorí konzumovali tuky so stredne dlhým reťazcom ako kokosový olej, ako súčasť plánu na chudnutie, stratili viac tuku ako účastníci, ktorí používali iné druhy olejov.

Vďaka kokosovému oleju používanom v kuchyni dokáže organizmus lepšie absorbovať látky ako vápnik, horčík, vitamín B, vitamíny rozpustné v tukoch (napr. A, D, E a vitamín K a beta-karotén) či niektoré aminokyseliny (napr. proteíny). Je jedným z najzdravších tukov bohatých na antioxidanty.

Kokosový olej však treba pridávať do jedálnička s mierou!

Kokosový olej a cukrovka

Ak vás trápi cukrovka, kokosový olej by mal byť vaším “partnerom” pri varení. Kokosový olej totižto pri vstrebávaní nepotrebuje enzým pankreasu – inzulín. Tak dokáže priaznivo vplývať na príznaky cukrovky a môže napomôcť udržať optimálnu hladinu cukru v krvi.

Ľudia veľmi obľubujú kokosový olej aj pri diétach. Všetci, čo trpia cukrovkou vedia, že udržiavanie optimálnej váhy je kľúčové pre dobrý zdravotný stav, preto je veľmi vhodné zaradiť ho do jedálnička. Vďaka nemu dokážete schudnúť a rýchlejšie spáliť tuky. Môžete na ňom dusiť zeleninu, mäso či používať ho v tekutej forme do pečenia.

Môže napomôcť:

  • telu zbaviť sa škodlivín
  • udržiavať optimálnu hladinu cholesterolu
  • udržiavať zdravé a pružné cievy
  • pri cukrovke – diabetes typu II.
  • bojovať proti vírusom vďaka kyseline laurovej

Optimálna hladina cukru v krvi prírodnou cestou

Okrem kokosového oleja môžete svoju hladinu cukru v krvi ustrážiť aj ďalšími potravinami. Veľmi vhodné je piecť a variť s nízkosacharidovou múkou. Tá predstavuje prírodnú alternatívu pre diabetikov.

Dobré je tiež piť bylinné čaje na cukrovku. Tie dokážu odbúrať cholesterol a naštartovať proces prirodzenej regenerácie. Do svojho jedálnička tiež pri cukrovke môžete zaradiť jedlá bohaté na bielkoviny a vlákninu, nízkotučné syry či zeleninu.

Aj cukrovku môžete dostať pod kontrolu. Vyskúšajte prírodnú cestu v boji proti nej.

Pavol

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.
Pavol

Written by Pavol View all posts by this author →

Záujem a starosť o seba a o iných ma naučili hľadieť na zdravie inak - s úctou a primeranou vážnosťou. V prírodnej medicíne (hlavne v bylinkárstve - štúdiu a použití liečivých rastlín) som našiel múdrosť, s akou sa dá hľadieť na prírodu a bohatstvo jej darov.