Kokosový olej na varenie – 5 trikov ako ho použiť

Kokosový olej na varenie – 5 trikov ako ho použiť

Chcete variť a piecť chutne no zároveň zdravo? Dá sa to. Vďaka kokosovému oleju na varenie to zvládne naozaj každý. 

Prečo je kokosový olej na varenie zdravší?

Kokosový olej by nemal chýbať v žiadnej kuchyni! Pýtate sa prečo? Varenie s ním totiž…

  • podporuje správne fungovanie metabolizmu, 
  • urýchľuje chudnutie
  • zvyšuje schopnosť organizmu absorbovať minerály a vitamíny

Používať ho môžu aj diabetici, pretože tento olej nepotrebuje k svojmu vstrebávaniu inzulín. V kuchyni sa zväčša využíva vo forme nepanenského oleja bez vône a chuti. Tento druh oleja dokáže odolávať vysokým teplotám, preto je ideálny aj pre vyprážanie rôznych pokrmov. S jeho pomocou si môžete v kuchyni vytvoriť širokú škálu jedál bez obáv z degradácie oleja pri varení a pečení.

Autor: organicauthority.com | Root Vegetable Fries: A Seasonal Twist on the Classic Side Stock up on a variety of seasonal root vegetables at the farmers market and turn them into a …

5 trikov ako variť s kokosovým olejom zdravo

  • Na zjemnenie môžete vmiešať lyžicu kokosového oleja na varenie do krémových polievok či duseného mäsa. 
  • Pri pečení ho využite na potretie rôznych druhov mias. Ak napríklad chcete chrumkavé a šťavnaté kura, potrite ho pred pečením kokosovým olejom na varenie.  
  • Kokosový olej sa perfektne hodí aj na potretie zeleninových hranoliek z hokaido tekvice, zeleru a mrkvy. 
  • Kokosový olej na varenie môže zlepšiť aj chuť vášho smoothie. Pridajte lyžicu k vašej obľúbenej kombinácii a bude vám chutiť viac. 
  • Siahnite po ňom aj vtedy, keď sa chystáte piecť sladké dobroty, zákusky či pečivo. Namiesto masla použite kokosový olej na varenie a uvidíte aký nový šmrnc dostanú vaše výtvory. Môžete ním vymastiť aj pekáč, aby sa vám nič neprilepilo. 

Ak sa teda chcete dostať do formy, ustrážiť si svoju líniu či variť zdravo a chutne pre svoju rodinu, kokosový olej na varenie by ste si mali zabezpečiť už teraz. Navyše, kokosový olej určený na varenie nezmení chuť ani vôňu jedla, má vyšší bod zadymenia a neprepaľuje sa

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.