Jedlom proti vypadávaniu vlasov

Jedlom proti vypadávaniu vlasov

K zastaveniu vypadávania vlasov nepotrebujete míňať peniaze na drahú kozmetiku alebo lieky. Existuje veľa potravín, ktoré redukujú vypadávanie vlasov a podporujú ich rast. Pozrime sa na niektoré:

Med: je veľmi užitočný na zastavenie rednutia vlasov. Stačí, ak trochu medu zmiešate s vodou, následne aplikujete na vlasy a vlasovú pokožku každý druhý deň.

Losos: obsahuje veľa proteínov/bielkovín, ktoré sú potrebné pre opätovný rast vlasových folikul. Ide o jednu z najúčinnejších potravín a odporúča sa konzumovať pravidelne.

Špenát: ľudia, ktorí strácajú najviac vlasov majú všeobecne nízku hladinu vitamínu D2. Pravidelná konzumácia špenátu a vajec má blahodarný účinok, lebo tieto zložky obsahujú veľké množstvo tohto vitamínu.

Orechy: obsahujú omega-3 mastné kyseliny a antioxidanty, ktoré sú užitočné pri vypadávaní vlasov. Konzumovaním ľanových semienok, arašidov, slnečnicových semienok, ale aj olejov zo semienok napr. sezamový a hroznový olej doprajete telu dostatok omega-3 mastných kyselín.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *