Fyziologické účinky banánov na náš organizmus

Fyziologické účinky banánov na náš organizmus

Banány chrániace naše zdravie

Banány majú vysoký obsah draslíka a nízky obsah sodíka, čo pomáha znižovať krvný tlak, predchádzať poruchám mozgu, srdcového infarktu a má pozitívne účinky aj na mozgové funkcie. Draslík pomáha k zníženiu svalovej únavy. Je to prírodný antacitový zdroj takže má väzbový účinok na kyselinu.

Už jeden banán môže zmierniť pálenie záhy. Ak tehotné ženy začínajú deň banánom, môžu sa vyhnúť typickej rannej nevoľnosti.

Banány sú výborne aj pri anémií, keďže obsahujú aj železo. Obsah železa pomáha nášmu organizmu pri tvorbe červených krviniek. Banány sú aj veľmi výživné, dodajú nám potrebnú energiu. Glykemické uhľohydráty, minerály a vitamíny zlepšujú našu fyzickú silu.

Výborné účinky majú banány aj na žalúdok. Okrem väzby kyselín pomáhajú predchádzať vzniku žalúdočných vredov. Zahusťujú sliznicu a tým chránia žalúdočnú kyselinu.

Vzhľadom na obsah vitamínu B majú pozitívny účinok aj na nervy. Zlepšujú našu náladu a pomáhajú aj pri prekonaní depresie.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *