Spánkom k lepšej imunite

Spánkom k lepšej imunite

Zdravý spánok

Počas spánku sa produkujú 2 dôležité hormóny melatonín a prolaktín. Tieto dve zložky sú zodpovedné za zdravie imunitného systému.

Počas noci sa začína cyklus tvorby melatonínu a nasleduje produkciou prolaktínu. Takže ak nespíme dosť, náš imunitný systém sa stáva zraniteľným a môže sa dostať k rôznym chorobám.

Vytvorte si prostredie pre spánok, ktoré podporuje produkciu dostatočného množstva melatonínu a proklatínu. Spíte v tmavej miestnosti bez televízora alebo rádia.

Nakoniec ide o myšlienkovo provokujúce zistenie: rýchly nárast degeneratívnych ochorení sa často zhoduje s rozširovaním elektrických lámp.

Ruženka

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba 🙂 Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.
Ruženka

Written by Ruženka View all posts by this author →

Denno-denne sa vŕtam v hľadaní odpovedí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je dôvod si to nechať pre seba :) Preto sa so všetkými zaujímavosťami a informáciami delím v každom texte, v každom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *