5 silných prírodných afrodiziák. Poznáte ich?

5 silných prírodných afrodiziák. Poznáte ich?

Ľudstvo sa pri problémoch s plodnosťou už od nepamäti obracia k prírode, ktorá poskytuje rôzne byliny a plody na stimuláciu sexuálnej túžby a zvýšenie výkonu. Stáročiami je známe, že určité rastlinné látky majú vplyv na sexuálne funkcie. Tieto staršie tvrdenia ponúkajú nové nádeje. Kde hľadať útechu a povzbudenie, keď sa vytráca iskra z našich spální?

Afrodiziaká, čo sú vlastne afrodiziaká?

Afrodiziaká – prírodné látky, o ktorých sa predpokladá, že majú vplyv na našu sexuálnu túžbu. Z histórie je známe, že prebúdzajú sexuálne pudy, vyvolávajú túžbu alebo zvyšujú sexuálnu rozkoš či výkonnosť. Afrodiziaká sa odporúčajú na liečbu takých problémov, ktoré párom bránia rozvíjať zdravú sexuálnu túžbu a podporovať plodnosť.

Prečo ich užívať a ktoré sú tie najlepšie? 

Z používania afrodiziák môžu mať prospech ako muži, tak aj ženy. Historicky afrodiziaká  boli doménou mužov. A to preto, lebo afrodiziaká majú tendenciu zvyšovať viac hladinu testosterónu ako estrogénu, i keď sú medzi nimi výnimky. 

Vedeli ste, že niektoré afrodiziaká môžu podporovať aj ženské sexuálne funkcie? Môžu pomôcť ženám, ktoré trápi nízke libido alebo suchosť vagíny a mužom zasa s problematickou erekciou alebo ako stimulácia pohlavného styku. Máte pochybnosti? Skúste týchto päť typických prírodných zdrojov s afrodiziakálnymi účinkami: 

1. Všehoj

Koreň Všehoja ázijského (Panas ginseng) alebo známejšieho ženšenu, je dnes už populárnym liekom na vitalitu, ktorý okrem iného môže pomôcť pri problémoch erektilnej dysfunkcie a pri zlepšovaní reprodukčnej kapacity mužov. Červený kórejský ženšen je údajne najúčinnejším afrodiziakom zo všetkých troch známych typov, ktorý navyše preukázal, že zvyšuje sexuálne vzrušenie u žien v menopauze.

2. Maca

Maca peruánska (Lepidium meyenii) – táto juhoamerická zelenina z Peru, nazývaná aj peruánsky ženšen, sa po stáročia používala na riešenie problémov s plodnosťou, nízkym libidom a pri návaloch horúčav počas menopauzy. Dodnes Maca pomáha ženám v menopauze prekonať príznaky sexuálnej dysfunkcie a mužom lepšie znášať a eliminovať dysfunkciu erektilnú. 

3. Ginkgo

Ginkgo (Ginkgo biloba) je extrakt zo starého druhu stromu používaný v tradičnej čínskej medicíne ako liek na depresiu, sexuálnu dysfunkciu a iné ochorenia vďaka schopnosti zvyšovať v tele prietok krvi. A tiež môže aj za väčšie prekrvenie v ženskej panvovej oblasti, čím prispieva k lepšiemu vzrušeniu a silnejším orgazmom. Ženy i muži s nízkym libidom ho môžu využívať na zvýšenie sexuálnej túžby a dosiahnutie lepšieho sexu.

4. Kotvičník

Kotvičník zemný (Tribulus terrestris) môže zvýšiť hladinu mužského testosterónu. Zdá sa však, že jeho účinky sú mierne, čo znamená, že by ste nemali očakávať žiadne zmeny v sexe zo dňa na deň, ale vyžaduje si dlhodobejšie užívanie. Jeho užívanie sa spája so zvýšením sexuálnej túžby u žien a zlepšením erektilnej dysfunkcie u mužov.

5. Guarana 

Guarana (Paullinia cupana) je známa svojimi stimulačnými účinkami, ktoré upokojujú nervový systém. Má energizujúci a zároveň uvoľňujúci účinok. Zvyšuje fyzickú výdrž, stimuluje pohyb energie v tele, aktivuje krvný obeh a zvyšuje libido u oboch pohlaví.

Najstaršie príklady afrodiziák…

Afrodiziaká založené na dôkazoch majú svoj pôvod v rokmi preverenej čínskej a ajurvédskej medicíne. Vďaka kombinácii tradičnej múdrosti a modernej vedy sú mnohé z najúčinnejších prírodných afrodiziák vrátane vyššie spomenutých, oveľa dôkladnejšie preskúmané a teraz aj dostupné v koncentrovaných prírodných výživových doplnkoch a zmesiach, kde sa ich účinok ešte maximalizuje.

Prírodné doplnky stravy

Ak sa zaujímate o afrodiziaká pre nízku sexuálnu výdrž alebo slabú erekciu, môžete vyskúšať produkty, ktoré boli vyvinuté špeciálne na zvýšenie energie, libida, sexuálnej túžby a výdrže

Odporúčame výživové doplnky obsahujúce zmes afrodiziakálnych látok na prírodnej báze bez vedľajších účinkov. Najčastejšie sa užívajú vo forme kapsúl, ktorá je pre organizmus prirodzená a bezpečná. Zvyčajne nie sú viazané na lekársky predpis a balenie ako aj doručenie je voči ich budúcemu majiteľovi maximálne diskrétne.